Exato har specialiserat sig på standardiserade tjänster inklusive it-säkerhet, där mer än hälften av bolagets intäkter kommer från abonnemangstjänster till framför allt små och medelstora företag.

– Exato passar väl in i vår strategi med fokus på standardiserade tjänster som kunderna köper som abonnemang. Deras senaste satsning på standardiserade it-säkerhetstjänster kommer bidra till att ytterligare stärka Dustins erbjudandeportfölj samtidigt som de stärker vår kapacitet inom managerade tjänster på den danska marknaden, säger Alexandra Drevenlid chef för Services & Solutions på Dustin.

Köper av de fyra grundarna

Exato omsatte cirka 30 miljoner danska kronor under sitt senaste räkenskapsår. Bolaget har närmare 20 medarbetare vid kontoren i Köpenhamn och Odense. Dustin köper verksamheten av de fyra grundarna som kommer arbeta kvar i bolaget.

– Att bli en del av Dustin är en fantastisk möjlighet och ett naturligt nästa steg för oss. Det gör det möjligt för oss att fortsätta fokusera på att utveckla och leverera standardiserade erbjudanden, men till en större kundbas, säger Anders Vedel, vd på Exato.

Läs också: Inför Amazons intåg – Dustin rustar med robotar