Det europeiska larmimperiet byggs vidare för svenska Addsecure. Det senaste förvärvet i raden är Telia Finlands Alerta-verksamhet, vilken innefattar lösningar som möjliggör säker larmöverföring och fjärrhantering av system och är riktade mot privata företag. Enligt Addsecure har affären också ett strategiskt värde för satsningen i vårt östra grannland.

– Förvärvet av Telias Alerta-verksamhet är strategiskt för Addsecure och tillför kompetens och kunskap om marknaden. Med teamet och tjänsterna ombord stärker vi vår plattform för ytterligare tillväxt och expansion i Finland, säger Addsecures vd Stefan Albertsson.

Alerta har 19 anställda som kommer att gå över till Addsecure i och med förvärvet.

– Som en etablerad leverantör av larmöverföring och säker kommunikation och lösningar ser vi fram emot att ge Telias Alerta-kunder samma höga servicegrad och integritet som de är vana vid. För Alerta-teamet är förvärvet en möjlighet att bli del av en expansiv, europeisk leverantör där kärnan av verksamheten är säkra och övervakade larmöverföringar, säger Addsecures Finlandschef Hannu Kupila.

Läs också: Brittiska vägar nästa för svenska IoT-bolaget