Ett av världens största datacenterföretag med inriktning på så kallad co-location uppger på sin webbplats att de drabbats av ett gisslanprogram (ransomware). Företaget skriver också i det kortfattade meddelandet att kundernas system inte påverkats av attacken, detta rapporterar ZDNet.

”Våra datacenter och tjänster, inklusive tjänsterna för hantering av kundernas it-system, är i full drift och incidenten har inte påverkat vår förmåga att stödja kunderna. Notera att de flesta kunder driver sin egen utrustning inom Equinix datacenter, och denna incident har ingen påverkan på deras driftverksamhet eller data på deras egna utrustningar”, skriver Equinix.

Troligen är Equinix ärliga med begränsningen av incidenten eftersom det hittills inte förekommit rapporter från annat håll eller kommentarer på sociala medier. Annars är attacker mot denna typ av företag extra känsliga då en incident inte endast drabbar det primära föremålet för attacken utan även kunderna, vilket ofta är vad angriparna är ute efter.

Läs också:
Nätfiskare har hittat en ny väg förbi säkerhetssystemen
Välorganiserad it-attack mot säkerhetsföretag – Säpo inkopplat