Statssponsrade hackergrupper från Ryssland, Kina och Iran utför cyberattacker mot cirka 200 kampanjorganisationer och personer direkt eller indirekt relaterade till presidentvalskampanjerna i syfte att komma över inloggningsinformation och i slutänden för att störa det amerikanska presidentvalet och komma över känslig information, skriver Bleeping Computer.

Den amerikanska regeringen har flaggat för detta tidigare, men nu bekräftas dessa uppgifter av Microsoft, som genom sin position som tjänsteleverantör för flera av de angripna organisationerna och privatpersonerna kan detektera angriparnas aktiviteter. Microsoft går nu ut med varningar till de enskilda måltavlorna.

Enligt Microsoft är det statssponsrade hackergrupper från Ryssland (Strontium/Sofacy/APT28/Fancy Bear/Sednit), Kina (Zirconium/APT31/Judgment Panda) och Iran (Phosphorus/Rocket Kitten/Newscaster/NewsBeef) som ligger bakom attackerna.

Tom Burt, ansvarig för kundsäkerhet på Microsoft säger i ett uttalande att ”Den aktivitet vi rapporterar om idag visar tydligt att utländska aktiva grupper som väntat har ökat sina insatser mot valet 2020, och ligger i linje med vad den amerikanska regeringen rapporterat tidigare”.

Läs också:
Före detta spionchef går in i Amazons styrelse
Ryska hackare misstänks för attack mot Joe Biden