Med sin ambition att bli en av Microsofts tio största partner ångar affärssystemsinriktade konsultbolaget Fellowmind på för fullt i norra Europa. Det senaste i raden av förvärv är tyska Axon.

Köpet innebär att Fellowmind, som backas upp av ägaren FSN Capital, nu har 1 400 anställda i sex europeiska länder med en total omsättning på 200 miljoner euro.

– Vi har lagt märke till en ökad efterfrågan bland kunderna för en mer integrerad strategi till deras digitala transformation. Förvärvet av Axon ger oss möjlighet att dela och utöka deras kunskap inom Digital Workplace och samtidigt intensifiera vårt fotavtryck på den tyska marknaden, säger Fellowminds koncernchef Emiel Putman.

– Det här är vår möjlighet att bli en del av den ledande Microsoftpartnern i Europa. Jag är stolt över hela teamet som har arbetat hårt för att komma dit vi är idag och vi är övertygade om att både våra kunder och vår organisation kommer att dra nytta av kunskapen, erfarenheten och nätverket från Fellowmind, säger Axons vd Adelhard Türling.

Läs också: Ny dansk kompis till storsatsande Microsoftpartnern