När du träffar människor i videomöten är bakgrunden en viktig del av hur du framstår. Det kan ge din personliga image en skjuts – eller sänka den.

Forbes listar ett antal saker du bör undvika, här är några av dem:

Ljus rakt bakifrån. Det gör att du ser ut som du är med i ett program för vittnesskydd. Du framstår som en skuggfigur. Så se i stället till att ljuset kommer rakt framifrån och heller inte från bara ena hållet.

Sitta framför en bokhylla. Jovisst det är många som gillar den bakgrunden – och en del ser till att placera just de böcker de vill att andra ska se bakom ryggen. Men att skapa en persona på det sättet är inte rätt sätt, det räcker med att visa upp dig som den kapabla person du är.

Ha det rörigt. Odiskad disk, öppna garderobsdörrar eller en vas med vissna blommor – nej det är inte en bra idé, Men det förekommer. Så samtidigt som det gäller att inte överarbeta bakgrunden – strunta heller inte i den.

Dålig greenscreen. Visst kan det vara härligt att lägga in lite palmer i bakgrunden eller varför inte en myllrande storstad men det tenderar att bli lite tjatigt i längden. Och ännu värre är när det inte fungerar fullt ut utan ditt huvud börjar försvinna in i bakgrunden. Om du verkligen vill skapa en rolig bakgrund ja då krävs det proffsutrustning och en idé om vad som verkligen stärker ditt personliga varumärke.

Sitta mitt i smeten. Att placera sig så att andra personer i lägenheten hela tiden passerar i bakgrunden är en dålig idé. Försök välja en zon där du inte får bakgrundsgäster.

Läs också:
Så hanterar du en kollega du inte gillar när du jobbar på distans
Trenden tydlig – svenska studenter vill jobba med it