Det är leveransorganisationen för affärssystemet Visma PX som nu tas över av Sundbom & Partners.

– Med Sundbom & Partners vid rodret för Visma PX kan fler kunder göra integrationer, uppgraderingar och anpassningar ännu snabbare. Det främjar både digitalisering och modernisering, något kunderna behöver och efterfrågar, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Från och med den 1 oktober ligger helhetsansvaret för tjänster kring affärssystemet Visma PX, löpande konsulttjänster, utveckling av kundspecifika lösningar och support på Sundbom & Partners. Verksamheten kommer att bedrivas i ett separat, nystartat dotterbolag till Sundbom & Partners Holding.

Visma Software behåller dock ansvaret för försäljning och utveckling av själva produkten och sju av Visma Softwares medarbetare kommer att kliva över till det nya bolaget.

– Det här är en strategisk och viktig affär för vårt fokus på tid- och projektintensiva kunder. System- och ekonomitjänster kring Visma PX är redan idag en stor del av vår verksamhet och att nu fullt ut kunna fokusera på att hjälpa företag framåt och vidare med Visma PX är en uppgift vi tar oss an med stor energi och entusiasm. Vi välkomnar också våra nya kollegor till ett stärkt och taggat team, säger Per Sundbom, vd för och grundare av Sundbom & Partners.

Läs också: Visma tar in fler nya ägare – värderas till över 100 miljarder