Det numera Nordic Capital-ägda Conscia har lättat på plånboken rejält den senaste veckan. I Sverige innebär det förvärv av molntjänsteföretaget Secoa,med 15 anställda och en beräknad omsättning i år på 45 miljoner kronor.

Bolaget, som är guldpartner till Cisco, levererar molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster via sin kundportal och mobilapp. Bolaget ger Conscia ett fjärde svenskt kontor, i Borlänge. Personalen är som för många andra i dagsläget utspridd och finns exempelvis i Sala, Västerås och Uppsala.

Som gjorda för varandra

– Våra två Cisco-expertföretag som samarbetat ett tag är som gjorda för varandra. När företagens infrastruktur flyttar till molnen ställs nya krav. Secoa har här en unik förmåga inom nästa generations molnbaserade tjänster med automation och AI-stöd. Tillsammans med Conscias kompetens inom Cisco, CNS-portal och marknadsaccess kommer bolagen gemensamt nu att nå många flera och större kunder, säger Conscia Sveriges vd Robert Gustafsson.

För Fredrik Dahlgren, vd för Secoa, innebär affären att han säljer ytterligare ett bolag. Han har tidigare grundat Commsec, som köptes av Dustin 2015.

Ger helt nya möjligheter

– Conscia är överlägset bäst på Cisco. Med deras stöd kommer vi att kunna utveckla våra tjänster snabbare och även integrera dem med Conscias världsberömda asset management-portal CNS. Deras omfattande expertis, resurser och marknadsaccess ger oss helt nya möjligheter i och utanför Sverige, säger han.

Och det svenska bolaget är som sagt bara ett av fyra bolag som slukas under Conscias förvärvsoffensiv. Köpet av nedeländska Damecon, även det ett molntjänsteföretag, presenterades också igår, likaså danska VMware-specialisten Net IT. Och den 10 september köptes danska säkerhetsföretaget Credocom.

Läs också: Conscia kryddar lagringen i Ciscokampen