Enligt Addsecure är det här ett strategiskt köp inför det kommande teknikskiftet där 2G- och 3G-näten ska läggas ned och en ny EU-standard för larmöverföring ska införas senast 2021.

Dualtech IT levererar säkra ip-baserade larmkommunikationsterminaler och tjänster kring dessa. Bolaget har kunder i över 20 länder och har levererat över 250 000 produkter för säker larmkommunikation. Utöver huvudkontoret i Göteborg har man även ett lokalkontor i Paris.

– Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med ett företag som har visat kontinuerlig innovation och hängivenhet till sina kunder under en lång tid, säger Addsecures vd Stefan Albertsson och säger att tajmingen är rätt just med tanke på teknikskiftet.

– Eftersom teknikskiftet kommer att ske över hela Europa kommer det finnas ett stort antal kunder med liknande behov runt om i Europa. Dualtechs plattform och erfarenhet inom området är därför av stort värde för Addsecure.

– Denna transaktion gynnar Dualtechs kunder när det gäller deras möjlighet att få tillgång till den senaste tekniken och lösningarna. Den innebär också en spännande framtid för vår personal i ett expansivt tillväxtföretag, säger Anders Johansson, vd på Dualtech, som kommer att vara en del av Addsecures utbudd inom affärsområdet Smart Alarms.

Läs också: Svenska larmföretaget slukar ännu ett bolag