OR Technologies är ett av belysningsbolaget Fagerhult Groups 13 varumärken som jobbar med belysningslösningar för olika användningsområden. Sedan 2011 har man fokuserat på att skapa smarta system för belysningsstyrning med fokus på användarvänlighet och enkel installation.

Bolagets plattform för smart belysning, Organic Response, ska nu utvecklas ytterligare med hjälp av ett nytt kompetens- och utvecklingscenter i Linköping. Här finns HiQ med som strategisk partner vid etableringen.

– Det känns superspännande att hjälpa Fagerhult Group och OR Technologies att etablera sig i Linköping och vi ser fram emot att få hjälpa till att utveckla smarta lösningar för framtidens intelligenta kontor och fastigheter, säger Patrik Holm, vd för HiQ i Linköping.

Klimatsmart styrning av belysning

Fokus ligger alltså på smarta och hållbara belysningslösningar. Systemet Organic Response använder distribuerad intelligens för att på ett klimatsmart sätt kunna styra belysningen baserat på närvaro. HiQ kommer att bistå med strategisk rådgivning och kunnande inom projektledning, system- och mjukvaruutveckling, IoT, och systemintegration.

– Snabb utvecklingstakt är viktigt för att ta tillvara på möjligheterna kring nya smarta lösningar för styrning av belysning. Med HiQ som partner får vi en flygande start och kommer snabbt igång med vår verksamhet i Linköping. Med deras tidigare meriter inom nyetablering och erfarenheter inom IoT är jag övertygad om att det kommer bli en succé, säger Dean Campbell-Smith på OR Technologies.

Läs också: Bjuder 3,9 miljarder – vad ska Triton med HiQ till?