När Oracle köper 12,5 procent av videodelningsappen Tiktok ger det också skjuts åt deras egen molnverksamhet. Nu meddelar Oracle att samtidigt som de går in som delägare så blir de även Tiktoks molnleverantör.

I ett pressmeddelande säger Oracles grundare och numera tekniske chef Larry Ellison:

– Tiktok har valt Oracles nya Generation 2 Cloud-infrastruktur eftersom den är betydligt snabbare, mer pålitlig och säkrare än den första generationens teknik som för närvarande erbjuds av de andra stora molnleverantörerna.

”Mycket säker miljö”

Oracles vd Safra Catz säger vidare att Oracle snabbt kommer att kunna distribuera, skala och driva Tiktoks system i Oracle Cloud, och att de ska leverera en ”mycket säker miljö och säkerställa dataskyddet för Tiktoks användare i USA och andra delar av världen”.

– Den här kraftigt förbättrade säkerheten och integriteten möjliggör fortsatt snabb tillväxt för Tiktoks användargrupp och kommer att gynna alla.

Tiktok kommer hursomhelst att bli ett välkommet tillskott i Oracles molnportfölj. Oracle har i flera år talat om att de ska utmana molnjättarna Amazon Web Services, Microsoft och Google, men sett till marknadsandelar ligger de fortfarande långt efter.

Nu har emellertid Oracle fått in två prestigekunder på kort tid. Även videokonferenstjänsten Zoom har beslutat sig för att använda Oracles molntjänster – och Oracle skriver också i pressmeddelandet att ”det tekniska beslutet som Tiktok tagit kraftigt påverkades av Zooms nyligen lyckade flytt av en stor del av sin videokonferenskapacitet till Oracle Public Cloud.

Läs mer: Trump tveksam till Oracles Tiktok-affär