Den Singapore-baserade börsen för kryptovalutor Kucoin, en av de större på marknaden med en daglig omsättning på cirka 100 miljoner dollar, meddelar att kriminella hackare lyckats föra över mer än 150 miljoner dollar till krypto-adresser associerade med attacken, rapporterar Coindesk.

Det var i fredags som Kucoin upptäckte att stora summor av framförallt Ether överfördes från två av Kucoins så kallade heta plånböcker, alltså plånböcker som är online, till externa Ethereum-adresser. Enligt initiala rapporter från Kucoin har hackarna kommit över de privata nycklarna till plånböckerna.

Enkelt att se adresserna

I ett meddelande på Kucoins webbsajt listar företaget alla adresser som associeras med hackarna. Kryptovalutornas transparenta natur gör det enkelt att se till vilka adresser hackarna fört över stöldgodset.

Dessa adresser gäller för kryptovalutorna BTC, BSV, ETH, LTC, XRP, XLM, TRX och USDT. Adresserna är nu svartlistade av i princip alla börser och andra aktörer på marknaden, vilket gör det svårt för hackarna att realisera stölden i fiatvaluta.

Enligt Kucoin är alla kundernas tillgångar försäkrade och alla kunder kommer till fullo att ersättas. Kucoins egen kryptovaluta KCS föll med 14 procent inom en timme efter att Kucoin bekräftade hacket i lördags.

Läs också:
Blockkedja kan bli räddningen för blockerade användare i sociala medier
Här är landet som blir först ut med en nationell kryptovaluta