Det nya avtalet gäller kategorin "Leda och styra" inom it-konsulttjänster, och gäller i fyra år med möjlighet till två förlängningar om ett år vardera.

Totalt kom det in 13 anbud, av vilka tre gick vidare och tecknade avtal. Urvalet i upphandlingen skedde utifrån att kvalitet premierades framför pris. De tre bolag som bedömdes vara bäst lämpade är Castra Group, Kvadrat och Sigma IT.

− Vi har under många år haft ett nära samarbete med Rise och är stolta och glada att få förtroendet att fortsätta utveckla detta. Kvadrats konsulter älskar att arbeta för Rise, som är en oerhört spännande organisation, säger Anna Edshage vd på Kvadrat Göteborg och förklarar varför:

– Verksamheten är inriktad på forskning och innovation för att göra Sverige och svenska företag mer konkurrenskraftiga. Hos oss på Kvadrat är alla konsulter egenföretagare och entreprenörer. Vår mission är att bidra till ett bättre samhälle genom att arbeta för att frigöra kraften som finns i entreprenörskap. Det gör Rise och Kvadrat till en väldigt stark kombination.

Läs också: Iver-bossens ord om storaffären – därför köps svenska molnbolaget upp