Bara några veckor efter att man köpt loss en del av finska Telia är det dags igen. Larmöverföringsverksamheten från det finska säkerhetsföretaget 24 Safety blir nästa gäng att ansluta till svenska Addsecures storsatsning på IoT och uppkopplade larm. Säker larmöverföring och skräddarsydda tekniska säkerhetssystem är det som lockar i öst.

– Förvärvet kommer att ge oss tillgång till en värdefull kundbas på den finska marknaden, samtidigt som vi stärker vår position som den ledande leverantören av säkra och övervakade kommunikationslösningar. Larmöverföringstjänsterna från 24 Safety skapar möjligheter för ytterligare tillväxt och expansion i Finland, säger Addsecures vd Stefan Albertsson.

– Vi är mycket nöjda med affären eftersom det innebär att vi kommer kunna fokusera på vår kärnverksamhet. Vi har en stark tro på att Addsecure kommer hantera integrationen av larmöverföringsverksamheten med sin nuvarande verksamhet och organisation inom smarta larm i Finland på ett mycket bra sätt, säger Antti Laine, vd på 24 Safety.

Läs också: Svenska larmföretaget köper loss Teliagäng