Stockholms studentbostäder, som är en stiftelse, har runt 8 000 rum och lägenheter i Stockholm, Solna, Nacka, Täby och Huddinge. Ivers leverans kommer att inkludera serverdrift, klienthantering, nätdrift, singel point of contact och användarsupport samt Office 365. Färdig leverans och full driftsättning är planerad till slutet av november.

– Vi satsar stort på digitalisering framöver och Iver blir en viktig partner i detta. Vi är av, för, med studenter och för att möta våra hyresgästers behov på bästa sätt vet vi att vi behöver ligga i framkant digitalt, säger Andreas Warg, it- och digitaliseringschef på Stockholms studentbostäder.

– Det är förstås mycket viktigt för vår fortsatta tillväxt att vi vinner nya kunder och vi på Iver är självklart glada över att Stockholms studentbostäder nu är kund. Under upphandlingen har vi varit lyhörda för Stockholms studentbostäders behov och krav avseende teknisk lösning, vårt hållbarhetsarbete och den nyckelkompetens vi ställer upp med, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

Läs också: Iver-bossens ord om storaffären – därför köps svenska molnbolaget upp