Boston Dynamics har enligt uppgift redan sålt mer än 250 av sina Spot-robotar sedan den kommersiella försäljningen startade i juni, skriver nyhetssajten Engadget.

Ett tillägg som har synts på några av de tidigaste demovideorna har varit armen med gripfunktioner som sticker fram mellan axlarna. I januari nästa år kommer den här att vara ute på marknaden och göra Spot-roboten betydligt mer händig.

Boston Dynamics grundare Marc Raibert avslöjade att det här var på gång redan på en konferens i juni:

– Nästa sak i framtiden för Spot är att vi gör den tillgänglig med en robotarm under de närmaste månaderna. Vi har prototyper som vi arbetar med, men de finns inte som färdiga produkter än sa han då.

Enligt Raibert öppnar det här upp en ny horisont för vad robotar kan göra.

Armen kommer i sin standardprogrammering kunna öppna upp dörrar och plocka upp saker.

– Nu är inte Spot tillgänglig för användning i hemmet ännu, men någon dag blir den det. Jag tror ni kommer att älska att roboten kan sättas i ett rum och använda sitt visuella system för att identifiera era barns kläder som ligger utspridda, plocka upp dem och lägga dem i tvättkorgen.

Troligen ligger det här scenariot en bit bort, om inte annat med tanke på priset för en Spot som ligger på 75 000 dollar, skriver Engadget.

Läs mer:
Nu kan man köpa Boston Dynamics robothund Spot – men prislappen kanske verkar avskräckande