Microsoft har stött på ännu ett problem vid sina byggen av datacenter i Gästrikland. Inte nog med att man vid ett av byggena i Gävle kommun har anklagas av närboende för att ha åsamkat minskad grundvattennivå. Nu har dessutom ett annat allvarligt problem drabbat ett annat av byggena, det i Sandvikens kommun.

Där har det uppstått klustersmitta av coronaviruset. Det rapporterar Sveriges Radio. Lars Wesslén, tillförordnad smittskyddsläkare, bekräftar utbrottet för P4 Gävleborg. han vill dock inte berätta exakt hur många som snittats, men konstaterar att det handlar om mellan 10 och 50 personer.

Ska försöka bryta smittkedjan

– Det är en smitta som vi vet precis hur den har gått till och var den kommer ifrån. Det här är pågående och jag vill inte vara för detaljrik. Vi vet inte vilken omfattning det kommer att få. Vi vet inte hur snabbt man ska kunna hantera det här utan, säger han i inslaget och berättar att man försöker bryta smittkedjan.

Han är dock noggrann med att påpeka att Microsoft har agerat korrekt i samband med utbrottet.

– Företaget har ett väldigt bra kontrollprogram redan så de har tänkt igenom och smittsäkrat det jag kallar för proaktiva åtgärder. Så det är inte någon som har slarvat med något, utan snarare tvärtom, säger Lars Wesslén.

Här kan du lyssna på radioinslaget från P4 Gävleborg.

Läs också: Microsoft samarbetar med Spacex – tar molnkampen till rymden