Folkhälsomyndigheten, FHM, har nu gjort klart sitt ramavtal för it-konsulttjänster. Avtalet, som gäller såväl verksamheten i Solna som i Östersund, är initialt ett år med möjlighet till förlängning ytterligare tre år. Ramavtalets värde uppgår till cirka 20-30 miljoner kronor per år. Det handlar om konsulttjänster inom systemutveckling och förvaltning, leveransledning samt drift, säkerhet och support.

Det var stort intresse för uppdragen. Totalt kom 71 anbud in, från vilka FHM till slut valde ut 24 stycken som fått tilldelning i något eller några av de sex olika områdena.

Castra är ett av de bolag som valts ut, och som dessutom tagit storslam i Solna, där man är det enda bolaget att finnas med på alla tre områden.

Otroligt stolta

– Att som enda anbudsgivare få möjlighet att leverera på alla tre områden är väldigt glädjande. Med det viktiga arbete som Folkhälsomyndigheten gör just nu är det extra viktigt för oss att bistå med vår expertkompetens och vi ser fram emot ett engagerat och givande samarbete. Att våra kunder och samarbetspartner har gett oss högsta betyg i utvärderingen är vi otroligt stolta över. Det visar att vårt arbete och engagemang till våra kunder ger det förtroende vi vill uppnå, säger Castras koncern-vd Elin Toft.

Här är de leverantörer som av FHM bedömts vara ekonomiskt mest fördelaktiga i respektrive område:

Område 1 i Solna
Atea, Bouvet, Castra, Consid, Cybercom, HiQ, Sigma Technology Systems, Softronic, Solid Beans, Zington

Område 2 i Solna
A society, Castra, Centric, Evry, Ework, Ip-solutions, ITC Network, Nox Consulting, R2M, Wise IT

Område 3 i Solna
Bouvet, Castra, Experis, HiQ, Ip-solutions, Rejlers, R2M, Sigma Technology Systems, Softronic, Viati

Område 1 i Östersund
Atea, Bouvet, Cybercom

Område 2 i Östersund
Centric, Data Ductus, ITC Network

Område 3 i Östersund
Cybercom, Experis, Rejlers

Läs också: Pensionsstrul drabbar myndigheter – Tietoevry tar på sig ansvaret