Svenska SaaS-bolaget Quinyx, som jobbar med det som kallas workforce management, köper det nederländska AI-bolaget Widget Brain, som var tidigt ute med schemaläggning, bemanning och prognostisering baserad på AI. Enligt Quinyx innebär förvärvet att bolagets kunder ska kunna skapa scheman automatiskt.

– Efter flera år som partners såg vi fördelarna med att integrera Widget Brains innovativa AI-teknik direkt i vår plattform. AI och automatiserad schemaläggning är framtiden och genom uppköpet kommer vi att kunna erbjuda marknadens snabbaste plattform och våra kunder kommer att spara ännu mer tid och pengar genom sin investering i ett WFM-verktyg, säger Erik Fjellborg, vd och grundare av Quinyx.

Den perfekta partnern

– Vi har byggt en AI-produkt som hjälper våra kunder att göra bättre scheman för sina medarbetare. Vi tar automatisering av operativa beslut till en ny nivå. I Quinyx har vi hittat den perfekta partnern som brinner lika mycket som oss för att leverera världens bästa scheman till alla medarbetare och arbetsgivare, säger Joachim Arts, vd på Widget Brain.

De båda bolagen har redan idag gemensamma kunder som Dominos Pizza och Wello. Nya kunder för Quniyx genom förvärvet blir bland andra Facilicom och Royal Vopak. Widget Brains kommer också att bli en del av Quinyx, som idag har runt 250 anställda och finns i åtta länder.

– Vi har redan ett nära samarbete, gemensamma kunder och en delad vision att hjälpa fler att revolutionera sina scheman. Vi ser verkligen fram emot att få ta del av Widget Brains kunskap inom AI och utöka vår produkt med ännu fler spännande moduler som skapar tillväxt både för oss och våra kunder, säger Erik Fjellborg.

Läs också: Svensk teknik ger stenkoll på vädret – nu går Greenlytics in under IBM:s paraply