Under ett konferenssamtal i går berättade Googles vd Sundar Pichai att it-jätten ska börja rapportera fler detaljer, som rörelseresultat, om sin molnverksamhet. Därmed följer de Amazons exempel som ger mycket detaljer om infrastrukturtjänsterna. Det skriver nyhetskanalen CNBC.

Den här förändringen träder dock inte i kraft förrän nästa kvartal.

Nu under tredje kvartalet rapporterar de i alla fall omsättningen för Google Cloud, som låg på på 3,44 miljarder dollar. Det är en ökning med 45 procent jämfört med omsättningen motsvarande period förra året, som landade på 2,38 miljarder dollar.

Växer snabbare än AWS

Det går också att konstatera att Google Cloud därmed växer snabbare än Amazon Web Services som hade en ökning på 29 procent men något långsammare än Microsofts Azure som gick upp med 48 procent.

CNBC skriver att det här draget från Googles sida kommer då företaget vill övertyga investerare att de är en seriös spelare inom molninfrastruktur, trots att de ligger en bra bit efter Amazon Web Services och Microsofts Azure.

2019 hade AWS 45 procent, Microsoft 18 procent och Google en marknadsandel på 5 procent, enligt analysföretaget Gartner.

Läs mer: Googles molnchef om EU:s datadom: Kunderna har full kontroll över sina data