Gibongruppen gör nu en större satsning på Azure och molnet. Sedan tidigare har man åtta fysiska driftcenter, där man erbjuder egenproducerade molntjänster. Nu vill man även ha ett centralt och gemensamt drifterbjudande för att anpassa sig till det som under pandemin börjat kallas det nya normala.

För den satsningen har man rekryterat Pär Björkander, som har över 20 års erfarenhet och jobbat länge med Microsofts tjänsteerbjudande. Han kommer närmast från Senseair där han var global it-chef och blir nu teknikchef på Gibon.

– Redan när vi startade Gibon hade vi som långsiktig strategi att gå från egenproducerade molntjänster i lokala driftcenter till en samordnad hybrid it-leverans med basen i Azure och Microsoft 365. Med en central driftleverans blir våra tjänster mer effektiva och säkra och vi får ett starkare erbjudande till våra kunder, samtidigt som vi drar nytta av skalfördelar, volym och flexibilitet i varje affär, säger Gibons vd Mia Åslander om det nya initiativet.

Stor satsning för oss

– Vår ambition har alltid varit att ta fram ett framgångsrikt affärskoncept som kan sättas i händerna på driftiga entreprenörer som sedan kan bygga sina egna bolag från dag ett. Nu har vi beslutat att ta nästa kliv och bli ännu starkare tillsammans. Det här är en stor satsning för oss och ett viktigt steg på vår fortsatta resa. Därför känns det otroligt bra att vi lyckats rekrytera Pär som är en lysande stjärna på området.

– Jag valde Gibon för att det är en företagsgrupp med en oerhörd vilja framåt och det vill jag vara en del av. Gibon har länge jobbat nära sina kunder med att leverera it-stöd som effektiviserar kundens verksamhet. Nu är det dags att växla upp både erbjudandet mot kund och samordning och effektivisering av Gibons eget arbetssätt. Det känns som en otroligt spännande utmaning att ansvara för både strategi och teknik i en så stor förflyttning, säger Pär Björkander om det kommande uppdraget.

Läs också: AWS, Azure eller Google Cloud – vilket gratismoln är bäst?