För snart tre år sedan, i januari 2018, klev Seppo Kuula in som ny vd på Enfo, där han genomfört stora förändringar. Idag meddelar Enfo att han lämnar bolaget för att anta nya utmaningar.

Istället blir han nu vd för Unikie, som jobbar med mjukvara för intelligenta fordon. Han ersätter grundaren och nuvarande vd:n Esko Mertsalmi, som framöver kommer att verka från styrelsen, där Seppo Kuula också suttit med som ledamot sedan ett år tillbaka.

– Unikie är i ett intressant läge där vi ska föra in ett kulturellt, informationsbaserat ledarskap för att kunna hantera tillväxten. Jag har alltid jobbat med ny teknik och visionen om transformation, så jag är väldigt glad över den här utmaningen, säger Seppo Kuula och kommenterar sortin från Enfo på följande sätt:

– Det har varit ett privilegium att vara med på den här resan tillsammans med alla enfoiter. Jag är stolt över vad vi tillsammans åstadkommit och jag har en stark tilltro till att bolaget kommer att ha framgång framöver.

En stark nordisk aktör

– Seppo har under de tre senaste åren tillsammans med sin ledningsgrupp lotsat Enfo genom en stor förändring och förnyat strategi, utvecklat affärsverksamheten och stärkt den gemensamma företagskulturen. Idag är Enfo en stark nordisk aktör då det gäller att hantera data och applikationer i en hybrid miljö och stötta lösningar för en modern arbetsplats. Jag vill tacka Seppo för att med ambition och driv framgångsrikt ha tagit Enfo genom den här brytningsfasen, säger Enfos styrelseordförande Kaisa Olkkonen om dagens besked.

Från styrelsehåll meddelas också att Enfo har startat upp en process för att rekrytera en ny vd.

– Vi har kommit överens att Seppo fortsätter i sin roll till mitten av mars 2021 efter behov. Under en eventuell övergångsperiod fungerar Antti Hemmilä, general counsel, som tillförordnad verkställande direktör, och jag som styrelseordförande kommer att leda ledningsgruppen i arbetet med att målmedvetet verkställa vår strategi, säger Kaisa Olkkonen.

Läs också: Efter bolags-zlakten – nu är Enfo på rätt köl igen