Det norska säkerhetsbolaget Kommando etablerade sig på allvar i Sverige genom köpet av Idnode tidigare i år. Nu har bolaget, som har kontor i Oslo, Stockholm och Göteborg även rekryterat en duo som ska växa den svenska verksamheten.

Peter Agild blir vd för det svenska bolaget. Han kommer närmast från Cygate där han ansvarat för försäljningen hos systemintegratören. Innan dess har han varit på bland annat Netnordic och Relacom.

– Att kliva in i ett bolag som har så tydlig strategi och mål inom en megatrend tilltalade mig oerhört. Idag upplever jag att många aktörer börjar bli spretiga och kommer längre från sin spetskompetens. Fokusering och genomförande är allt för att lyckas enligt mig, säger han om sitt kommande uppdrag på Kommando.

Han är inte heller ensam att ansluta från Cygate. Magnus Skog kommer samma väg och blir den som ska utveckla och utöka kundbasen, som främst består av stora kunder både hemma i Norge och i Sverige.

Fåtal strategiska partner

Det uttalade målet är att bli störst i Norden inom identitetshantering, där man säkrar tillgången för interna och externa användare, samt kritisk data för företag och organisationer. Bolaget jobbar med ett fåtal strategiska partner som exempel Cyberark och Cybereason.

Sedan Kommando grundades 2017 har man vuxit stadigt för varje år, och enligt koncernchef Marius Brekke har den utvecklingen hållit i sig även under pandemin. Under bolagets andra verksamhetsår 2018 låg omsättningen runt 13 miljoner norska kronor. I år ser man ut att landa på mer än tre gånger så mycket, 44 miljoner med god lönsamhet.

– Vi ska investera rejält i utveckling och transformation av den svenska verksamheten under 2021. Att vi känner Peter sedan tidigare ger oss en trygghet och optimism inför vår fortsatta expansion i Norden, säger Marius Brekke.

Läs också: Nya vd:n på plats på Conscia – lovar dubbla omsättningen