En okänd avsändare har spridit vad de själva påstår är källkoden till Github och Github Enterprises portaler online. Enligt avsändaren ska den påstådda källkoden läckt ut via en ändring i databasen för Githubs DMCA-sektion, rapporterar Zdnet.

Github själva har nekat till uppgifterna och säger att själva ändringen som publicerats är fejkad för att få det att se ut som den kom från Githubs vd Nat Friedman.

Enligt Nat Friedman ska den "läckta källkoden" inte varit för all Githubs källkod utan bara för Githubs Enterprise Server-produkt. En version av Github Enterprise som företag kan köra på sina egna på-plats-servrar ifall de behöver lagra källkod lokalt av säkerhetskäl men samtidigt använda Github Enterprise funktioner.

Enligt Nat Friedman ska den källkoden redan läckt för flera månder sedan på grund av Github själva i samband med ett utskick till vissa kunder.

Nat Friedman lovar nu att de två buggar som utnyttjats av avsändaren för att koppla sin kod till andra personers projekt via fejkade identiteter ska täppas igen.

Läs också: Musikindustrin tvingar Github att ta bort verktyg för Youtube-nedladdning