Hotellkedjan Nordic Choice Hotels, med över 200 hotell och närmare 17 000 anställda i Norden och Baltikum, har valt Iver som ny partner för leverans av it-drifttjänster. Det nytecknade avtalet sträcker sig över fem år och gör därmed hotellkoncernen till en av Ivers största kunder.

I hotellkoncernen ingår Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection och 34 fristående hotell samt longstay-bolaget Strawberry Living. Utöver drifttjänsterna ska Iver även leverera konsulttjänster och klientdrift till hotellkedjans användare samt andra och tredje linjens supporttjänster.

Stora kostnadsbesparingar

– Under upphandlingen har det varit stort fokus på att hitta en driftsäker och modern tjänsteleveras som inte bara lever upp till Nordic Choice Hotels verksamhetsbehov idag och imorgon, lösningen ska också bidra till stora kostnadsbesparingar för it-leveransen som helhet, säger Lotta Strömbäck, som är Ivers regionchef i Norge om sin nya kund vars it-miljö man redan börjat titta på.

– Under de senaste fyra månaderna har vi genomfört ett omfattande migreringsprojekt med över 600 servrar. Ett nära samarbete med Nordic Choice har givit oss stor förståelse för deras verksamhet och de utmaningar som de står inför. Projektet har resulterat i en stark teamkänsla över bolagsgränserna och vi kunde inte få en bättre start på resan. Det är precis så här vi vill hjälpa våra kunder att lösa sina tuffaste affärsutmaningar.

Säker och stabil

– För Nordic Choice Hotels var det avgörande att hitta en säker, stabil och tekniskt skicklig rådgivare för driften av våra it-tjänster de närmaste åren, säger Kari Anna Fiskvik, teknikchef på Nordic Choice Hotels om avtalet och utvecklar:

– Både gäster och anställda är beroende av en bra infrastruktur och vi är säkra att vi får det hos Iver. Med över 20 nya hotellprojekt på gång under de kommande åren behöver vi ha en leverantör som hanterar både projektledning och drift på bästa möjliga sätt och vi ser fram emot att samarbete under de kommande åren.

Läs också: Svevia tar raka vägen till Iver