Försvarets materielverk, FMV, har till slut gjort klart med sitt nya ramavtal, som omfattar Integrated Logistic Support-tjänster. Avtalet beräknas omsätta cirka 125 miljoner kronor per år och löper på två år med option på förlängning ytterligare fem år. Ramavtalet kan användas av både FMV och Försvarsmakten.

Det första tilldelningsbeslutet kom redan i september 2019, men efter att det från tre bolag, Sigma, Condesign och Etteplan, begärdes överprövning så har det dragit ut på tiden.

Nio bolag valdes ut till avtalet. Actea, Combitech, Granit, NESP, Saab, Sylog, Syntell, Systecon, Teknikkompetens i Sverige samt ÅF Digital Solutions.

– Nu ser vi fram emot att i fortsatt nära samarbete med vår kund och våra underleverantörer få möjlighet att leverera ILS-tjänster till alla de viktiga projekt som pågår i arbetet med att bygga ett starkt försvar för Sverige, kommenterar Anette Östelius, vd på NESP avtalet.

– Det är mycket glädjande att vi kunnat teckna ett så viktigt ramavtal med C.A.Gs två största kunder. Vi kan nu bredda vår affär och med ILS-tjänster bidra till att lämna Sverige i fred, säger Magnus Söderström, VD på C.A.G Novus Consulting.

Läs också: Covid-19 tvingar FMV skjuta upp jättelikt systembyte – ”enda rätta beslutet”