Den populära videomötesappen Zoom har nått en överenskommelse med den amerikanska konsumentmyndigheten Federal Trade Commission FTC. Bakgrunden till överenskommelsen är att Zoom tidigare påstått att man stödjer olika tekniker, till exempel 256-bitars ände-till-ände-kryptering, fast appen inte levererar det påstådda.

Just 256-bitars ände-till-ände-krypteringen har Zoom infört sedan Zoom och FTC inledde förhandlingarna.

Överenskommelsen handlar inte endast om ände-till-ände-krypteringen, även om det är det mest kända av alla påståenden om sin egen teknik som Zoom tidigare luftat. Zoom ska även genomföra årliga genomlysningar av sin egen mjukvara, och Zoom måste låta en tredjepartsaktör revidera de interna säkerhetsrutinerna, rapporterar The Register.

Utöver detta ska Zoom skapa ett system för hantering av sårbarheter och lägga till säkerhetsfunktioner som multifaktor-autentisering och tillfredsställande radering av användardata. Zoom ska också se till att inte utveckla mjukvara som stör säkerhetsfunktionerna i andra mjukvaror, samt lova att inte påstå att man har funktioner och finesser som man egentligen inte har.

Läs också:
USA uppmanar teknikjättarna att kryptera sämre
Rapport: Slack har tappat mot Teams och Zoom i Covid-pandemin