För fyra år sedan köptes Load System av Rg19 och skapade därmed en riktig storpartner inom IBM-sfären. Nu får Load en ny ägare igen när distributören Pedab köper loss bolaget från Rg19.

Pedab och Load har sedan länge en etablerad relation då man har ett gemensamt IBM-fokus, där man tillsammans bland annat utvecklat en stark marknadsposition inom områdena Banking och Retail. Pedab konstaterar också att Loads specialistkompetens och långa erfarenhet kommer att lyfta Pedabs erbjudande inom IBM-infrastruktur.

Till förmån för hela ekosystemet

– Idag görs affärer i allt större samarbeten och koalitioner. Målsättningen med förvärvet är att vinna fler och större affärer tillsammans med våra övriga partners. Förvärvet skapar förutsättningar för en ökad servicegrad, högre energi och proaktivitet vilket är till förmån för hela vårt ekosystem, säger Jesper Bartholdson, vd på Pedab Group.

– Vi ser att försäljningen av bolaget kommer stärka de redan goda relationerna mellan Rg19 och Pedab ytterligare. Load System kan nu utvecklas vidare hos en engagerad köpare med tydligare synergier och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Rikard Lenander, som är vd för Rg19 i Norden.

Läs också: Ännu en korsning skapar ”IBM:s största partner i Sverige”