Konsultbolagen Cybercom och B3 Init fortsätter vinna gemensamma avrop från Skatteverkets upphandling för it-stöd. I somras handlade det om Valmyndigheten. Nu har de båda bolagen även fått förlängt uppdrag hos Skatteverket.

Det handlar om tjänster inom it-infrastruktur, där man ska förvalta och releasehantera Skatteverkets platform as a service-tjänst. Det nya avtalet är tvåårigt och inleds vid årsskiftet, med möjlighet till två förlängningsperioder om vardera ett år, vilket innebär att uppdragstiden kan bli fyra år som längst.

Sedan 2012 har B3 Init i ett flertal olika uppdrag varit med och förvaltat Skatteverkets Unix-tillägg, som numera benämns som PaaS-tjänster. De uppdragen har både utförts genom ett eget leveransavtal, och som underleverantör till Cybercom, vilket gäller i det här fallet.

– Vi har haft ett gott samarbete med Skatteverket under många år och vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet. Skatteverket är en central och samhällsviktig myndighet i Sverige och vi ser fram emot att fortsatt få utveckla moderna och effektiva it-tjänster för Skatteverket, säger B3 Inits vd Måns Wallén.

Läs också: De är vinnare i Folkhälsomyndighetens konsultupphandling