Efter att Triton tagit över som ägare av HiQ och avnoterat verksamheten från börsen har man även valt att tillsätta en ny koncernchef inför den stundande internationella expansion man pratat om.

Sven Ivar Mørch ansluter som vd och koncernchef från den 1 december och ersätter därmed Lars Stugemo, som lämnar bolaget efter 25 år, varav han under de senaste 20 åren varit vd och koncernchef.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av HiQ och jag har länge varit djupt imponerad av bolagets kompetens och företagskultur. Rätt och slätt så är vi rockstjärnorna på den nordiska konsultmarknaden, och jag är hedrad över att få ta över vd-rollen och leda HiQ i bolagets nästa fas, säger han.

Lång erfarenhet

Sven Ivar Mørch har lång erfarenhet av att leda och utveckla konsultverksamheter. Han har tidigare varit Norgechef och vice koncernchef för Acando, och sitter bland annat med i Prevas styrelse.

– Med Sven Ivar Mørch som ny vd och koncernchef får HiQ en person med stor insikt i branschen och passion för teknik. Jag är mycket imponerad av det arbete som hela teamet under Lars Stugemos ledning har genomfört. Lars engagemang för bolaget och dess kunder har bidragit till att HiQ nått en marknadsledande position och jag har stark tilltro till Sven Ivars förmåga att bistå i att vidareutveckla den framgångsrika position som HiQ etablerat under de senaste 25 åren. säger styrelseordförande Thomas Hofvenstam.

Rådgivande roll

Lars Stugemo lämnar dock inte HiQ helt och hållet, utan han kommer att ha en rådgivande roll till bolagets ledning och styrelse.

– Jag är oerhört stolt, på gränsen till mallig, över att ha fått vara med och utveckla HiQ från en handfull personer 1995 till nästan 1 500 anställda i Norden, Polen och Ryssland. Och där vi som börsnoterat bolag levererat 85 kvartal av 86 med mycket god lönsamhet, säger han om hur det känns att lämna över.

– När nu HiQ går in i nästa spännande fas, med Triton som ny ägare, känns det som ett naturligt tillfälle att lämna över rodret. Nu ser jag fram emot att fortsätta bistå Sven Ivar, och HiQ, men som rådgivare istället för koncernchef och vd. Full fart HiQ.

Läs också: Nu vill reserv-Evry växla upp: “Vi fiskar i de dammar vi känner bäst”