Transportstyrelsen har nu gjort klart sin stora ramavtalsupphandling av konsulttjänster för förvaltning och utveckling av system inom väg och järnväg. Vinnare blev konsultbolaget Nethouse, som är en del av storsatsande Combined Excellence.

Det nya kontraktet har ett uppskattat värde på 210 miljoner kronor, räknat över hela avtalsperioden på två plus två år. Nethouse räknar med att uppdraget kommer att sysselsätta drygt 30 personer på heltid.

– Det känns fantastiskt att Transportstyrelsen har sett oss som det starkaste anbudet i upphandlingen. Vi kan knappt vänta på att få börja jobba. Vi vill göra skillnad i människors vardag och bidra med affärskritiska lösningar till våra kunders verksamheter. Med uppdrag som detta kan det knappast bli mer mitt i prick, säger João Stoltz, vd på Nethouse som har haft Transportstyrelsen som kund även tidigare och gläds åt att nu få utökat uppdrag.

Mycket stolta

– Det är såklart både spännande och roligt att vi nu får förtroendet att fördjupa vår relation med Transportstyrelsen, som vi är mycket stolta över att ha som kund.

Uppdraget handlar alltså både om förvaltning och nyutveckling och Nethouse ska bland annat leverera team med expertkonsulter och mixade team med konsulter från Nethouse och medarbetare hos Transportstyrelsen.

Sedan sex år tillbaka har Nethouse haft förvaltningsuppdraget för Transportstyrelsens administrativa processer för järnvägen. Nu kommer uppdraget hos myndigheten också att innefatta vägarna. João Stoltz säger att det även kommer innebära ett behov av nyrekryteringar.

– Det är ett stort uppdrag för oss som innebär att vi kommer gå ut och rekrytera fler medarbetare som kan vara med och leverera på uppdraget, säger han.

Läs också: Gjorde miljardförsäljning till Cisco – nu rider samma gäng på edge-trenden