I somras tog Real Time Services och Infront IT-Partner steget och slog ihop bolagen till ett, under det gemensamma varumärket Real Time Services, RTS. Nu har dock RTS bestämt sig för att knoppa av affärsområdet Print & Workflow för att kunna öka sitt fokus på it-tjänster.

Det blir det nystartade bolaget Modern IT-Partner, som leds av Patrik Holmström, som tidigare var vd på Infront IT-Partner och Real Time Solutions, som köper affärsområdet. Medarbetare och befintliga kundavtal kommer också att ingå i affären. Det nya bolaget kommer dock att vara en nära partner, uppger RTS.

– Eftersom vi kommer att ha ett nära samarbete med Modern IT-Partner framöver kommer övergången av både medarbetare och printleveranser bli smidig, säger Patrik Sandin, säljchef på RTS.

– Vi strävar efter att bli bäst i branschen på att guida våra kunder in i en framtid där digitalisering och it-drivna projekt blir allt viktigare och mer avgörande för våra kunders framgångar. När vi nu konsoliderar verksamheten får vi bättre möjligheter att leverera största möjliga kundnytta, säger Jan Friedman, styrelseordförande i RTS om affären.

Läs också: Nu har IT-Total hittat sin nya vd