Google var ett av de första företagen att gå över till distansarbete när pandemin bröt ut i våras.

I början märkte dock företaget hur produktiviteten gick ner, men de har sedan arbetat mycket aktivt med just de här frågorna.

Det här sade Googles finansdirektör Ruth Porat, när hon talade på New York Times konferens Dealbook i veckan, rapporterar nyhetskanalen CNBC.

Tillbaka på samma nivåer

– Vad vi kunde se i början av covid var en liten dipp i produktiviteten, särskilt på de mer juniora nivåerna. Det sa oss att vad vi verkligen behövde göra var att ta itu med: Vilken coaching behöver våra seniora ledare för att hjälpa sina mer juniora medarbetare på traven? Vi ökade G2G-utbildningen kraftigt, det vi kallar Google-to-Google-utbildning. Nu tycker vi att vi är tillbaka på de nivåer vi var på innan covid-19.

Porat säger vidare att företaget har genomfört flera ”pulsundersökningar” för att ta reda på vad som är viktigt för de anställda och låtit dem bedöma sin egen produktivitet.

De har jobbat mycket med mindre gruppmöten och återkommande avstämningar med de anställda och sammantaget har det här gjort att ”vi känner oss mer sammankopplade nu”, sa Porat.

Varit med om flera kriser

Porat har varit med om flera kriser, i sina tidigare jobb i finansbranschen, och har skaffat sig erfarenheter av detta, uppgav hon.

– I en kris så har du att göra med de minst dåliga valen. För Google var det här en ny erfarenhet, eftersom företaget har haft det bästa av de bästa valen under så lång tid.

I somras förlängde Google det frivilliga hemarbetet fram till sommaren 2021, men sedan dess har chefer uppgett att de arbetar för att få fram en hybridmodell, efter att personalundersökningar visat att de anställda vill tillbaka till kontoret, men inte varje dag.

Läs mer: Bill Gates: Affärsresorna kommer halveras efter corona