Halmstad är nästa etableringsort för Consid. Enligt bolaget ska det nya halländska kontoret jpbba med innovation för digital handel och distanslösningar. Enligt konsultbolaget siktar man på att verksamheten ska bestå av 50 personer.

Att valet föll på Halmstad den här gången förklarar Consid med att det finns ett starkt och digitaliserat näringslivet, samt inte minst närheten till Högskolan i Halmstad, som man hoppas kommer bidra med kompetensförsörjning.

– Det råder kompetenskris i it-branschen. Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. Det är även tanken denna gång. I Halland finns historiskt ett mycket stort it-kunnande. Vi har också Högskolan i Halmstad som förser regionen med kompetens. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Halmstad, säger Simon Hoof, som är etableringsansvarig på Consid.

Att fokus i Halmstad, som blir Consids 24:e svenska etableringsort, är just e-handel är knappast en slump.

– Vi ser en mycket stor efterfrågan på e-handelslösningar just nu. Pandemin är bara en delförklaring till det. Vi var redan på väg mot fler och bättre distanslösningar, men covid 19-utbrottet har skyndat på den tekniska utvecklingen. Vi är mitt inne i ett stort tekniksprång och effekterna av det kommer att få långtgående konsekvenser, säger Consids vd och grundare Peter Hellgren.

Läs också: Trafikverkets nya it-upphandling avgjord – här är vinnaren