IoT-bolaget Addsecure har fokus på säker kritisk kommunikation och data. Det senaste förvärvet, ISG, inkluderar mobila videoövervakningslösningar som marknadsförs under varumärket Video Guard, och riktar sig främst till kunder inom branscherna bygg, logistik och infrastruktur.

Enligt Addsecure beräknas den tyska marknaden för mobil videoövervakning växa med över 30 procent årligen, och det svenska bolaget tror på liknande tillväxtnivåer även på andra håll i Europa eftersom det är en relativt ny marknad. Addsecure uppger att målet är att bli en “ledande europeisk leverantör av videoövervakning som tjänst”.

Logiskt nästa steg

– Förvärvet av ISG ökar vår räckvidd för IoT-lösningar med fokus på och säker kritisk kommunikation och data, samt förstärker vårt erbjudande genom att vi lägger till avancerad videoövervakning. Att gå in på denna växande marknad är ett logiskt nästa steg för att stödja vår ambitiösa tillväxtstrategi, och passar perfekt in i vårt nuvarande erbjudande av smarta lösningar och vår omfattande kunskap om säkerhet och trygghet, säger Addsecures vd Stefan Albertsson.

– Vi är glada över att få ingå i Addsecure, som har en expansiv tillväxtstrategi och ett europeiskt fotavtryck som kommer att öppna nya möjligheter för Video Guards produktsortiment, säger International Security Groups vd Jörn Windler, som kommer ha kvar sin roll efter förvärvet med ansvar att integrera videoövervakningsverksamheten i Addsecure.

Läs också: Göteborg nästa stopp på Addsecures köpresa