Datacenterbolaget Conapto fortsätter satsa på sina anläggningar i Stockholm. Nu dubblar bolaget kapaciteten på sin anläggning Stockholm Nord, som ligger i Sollentuna. När det är klart kommer det finnas en total kapacitet på 3 400 kvadratmeter, 900 rackplatser och en total effekt på 6 MW.

Den nya delen beräknas vara klar under första halvåret 2021 och anläggningen ska även vara certifierat klimatneutral, vilket innebär att den drivs till 100 procent av förnybar vindkraftsel och har värmeåtervinning för återbruk av överskottsenergin.

För ett drygt år sedan skrev vi också om hur man ökat sitt fokus på fysisk säkerhet, där man fått anläggningen att uppnå det som kallas skyddsklass 3. Den skyddsklassningen har även bolagets anläggning Stockholm Syd, i Sätra.

”Helt unika på marknaden”

– Hållbar, säker och närproducerad colocation är vår kärnaffär. Det i kombination med en modern affärsmodell med flexibla avtal och att vi är en svenskägd operatörsneutral leverantör med två sammankopplade datacenter i Stockholm gör oss faktiskt helt unika på marknaden, säger Håkan Björklund, vd på Conapto om satsningen och lyfter satsningen på skyddsklass 3 som extra viktig.

– Expansionen och uppgraderingen till skyddsklass 3 samt utökat perimeterskydd ligger helt i linje med vår ambition att ständigt lyssna in våra kunders och marknadens efterfrågan för att snabbt kunna anpassa och utveckla vårt erbjudande. Vi lanserade redan tidigare i våras en ny hall i befintlig anläggning i just skyddsklass 3 och den är mer eller mindre slutsåld. En tydlig signal om att utökat skalskydd och stark hållbarhetsprofil ligger väldigt högt på agendan för många företag och organisationer.

Läs också: Efterlängtat besked: då öppnar Microsoft sina svenska datacenter