DQC har idag 62 medarbetare på sina kontor i Göteborg och Stockholm. Bolaget, som grundades 2007, jobbar framför allt med specialisttjänster inom Microsoft 365 och Modern Workplace. Efter förvärvet kommer DQC att samverka med Fellowminds andra Sverigebaserade bolag Orango och Endeavor.

– Redan vid första introduktionen av Fellowmind blev det tydligt att vi har likvärdiga värderingar och en ömsesidig syn på vikten av att sätta medarbetaren i centrum, säger Jonas Andersson, vd på DQC om affären och konstaterar vidare:

– Våra kunders behov i deras digitala transformation blir alltmer komplexa. Att bli en del av Fellowmind gör det möjligt för oss att bredda vårt erbjudande och kunna tillgodose våra kunder även framåt. Sist men inte minst, detta hade inte varit möjligt utan DQC-teamets fantastiska engagemang. Jag är väldigt stolt över vad vi hittills har skapat tillsammans och jag ser fram emot vår kommande resa med Fellowmind.

Starkt team av konsulter

– DQC har byggt upp ett starkt team av fantastiska konsulter och experter med mycket energi och entreprenörskap, vilket är precis det vi söker på lokal nivå. Jag är övertygad om att tillsammans med DQC kommer vi nu kunna jobba i gemensamma projekt och stödja våra kunder i deras affärsutvecklingsutmaningar, säger Anna Kleine, vd på Orango och Fellowminds regionchef för Sverige.

Backat av FSN Capital har Fellowmind stora planer på att bli en global jätte i Microsofts partnerled. Efter det senaste förvärvet har koncernen 1 500 anställda fördelat på fler än 30 kontor i sex europeiska länder. I Sverige har man nu 350 medarbetare med kontor på sju orter.

– Med tillägg av DQC:s kompetens inom Modern Workplace kan vi nu erbjuda ett integrerat förhållningssätt till våra kunder i deras digitala transformationsresa. Vi är mycket imponerade över DQC-teamets framgång och är glada över de likheter vi ser i vår syn på människan i centrum, säger Fellowminds koncernchef Emiel Putman om sitt senaste svenska tillskott.

Läs också: Hungriga Dynamicsjätten slukar ännu ett bolag