Det nya ramavtalet gäller initialt i två år. De fem bolag som gick segrande ur urvalsprocessen var A Society, B3, Castra, Consid och Sogeti. Totalt var det 20 bolag som lämnade in anbud.

Jordbruksverket gör en bedömning om att det kommer handla om cirka 100 000 konsulttimmar per år. Den största delen utgörs av programmering. Det som innefattas i ramavtalet är konsulttjänster i olika steg inom ledning och styrning, systemutveckling, verksamhetsutveckling, integration och förvaltning av myndighetens system.

Beräknad avtalsstart är 1 mars 2021, och därefter gäller ramavtalet i två år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

B3 är en av vinnarna och där är det främst specialistbolaget B3 Reach, som jobbar med systemutveckling i Jönköping där Jordbruksverket har sitt huvudkontor.

– Jordbruksverket är en mycket viktig kund i regionen och det är verkligen kul att ytterligare kunna stärka B3:s närvaro i Jönköping. Detta ger oss också möjlighet att växa ytterligare här med passionerade konsulter och vi räknar med att rekrytera flertalet nya medarbetare inom flera olika roller framöver, säger Yoppe Berglund, tillförordnad vd på B3 Reach.

Läs också: Här är nästa svenska Microsoftpartner som slukas av Fellowmind