Carl Frögelius lämnade sitt uppdrag på Oracle vid årsskiftet efter totalt åtta år, av vilka han var vd under drygt fyra år. Innan dess har han varit två år på Sharp, sex år på Dell, tre år på SAP och 15 år på HP.

Men efter alla globala jättar är det nu Falun som blir hans huvudsakliga spelplan, även om han främst kommer att jobba från Stockholm, och delvis även i Piteå.

– Det ska bli spännande att lämna corporate-världen och istället jobba med Falun, Piteå och Stockholm. Det känns skönt att slippa middleware och Kubernetes och jobba på ett helsvenskt datacenterbolag med stark ägare i fastighetsbolaget Areim. Man blir glad när man kommer till Falun och hälsar på den lokala driftchefen, säger han om sitt kommande uppdrag som börjar idag.

Den tidigare vd:n Lars Schedin kliver in i en roll som koncernchef, med fokus på strategi och hållbarhet medan Carl Frögelius får rollen som operativ vd.

Häftig bransch

– Jag är väldigt peppad ur ett makroperspektiv. Det här är en häftig bransch där det händer mycket. Egna datacenter på större och mindre företag kommer försvinna när det sker en konsolidering, säger Carl Frögelius.

Som namnet antyder var Ecodatacenter tidigt ute med en hållbarhetsprofil och fick 2018 global uppmärksamhet när bolaget lanserade världens första klimatpositiva datacenter. Sedan dess har man dels köpt Fortlax i Piteå och nyligen tog man också över H&M:s datahallar i Stockholm.

– Både rekryteringen av Carl och förändringen av vår struktur görs för att stödja en fortsatt expansion. I Carl får vi en oerhört meriterad vd som jobbat inom branschen i mer än tre decennier och som får ansvaret för att driva och utveckla vår snabbt växande datacenterverksamhet. I rollen som koncernchef kommer jag att satsa på att fortsätta konsolidera den nordiska datacentermarknaden utifrån vårt unika och klimatanpassade datacenterkoncept, säger Lars Schedin om vad som väntar framöver.

Läs också: Strulet med webbhotell fortsätter – nu lovar Loopia bättring