Det här uppger AWS i en bloggpost i dag, då deras stora konferens re:Invent som i år sker digitalt drar igång.

Tjänsten går under namnet Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) Mac instances, körs på Mac Minidatorer och stödjer utvecklare som skapar appar för Iphone, Ipad, Mac, Apple Watch, Apple Tv och Safari.

Sedan tidigare har AWS motsvarande EC2-tjänster för Windows och Linux.

Molnjätten skriver vidare att de ska använda den versionen av Mac mini som har Intelprocessorn Core i7 3,2 GHz.

– Med EC2 Mac-instanser kan utvecklare fokusera på att skapa banbrytande appar för Apples branschledande plattformar snarare än att skaffa och hantera den underliggande infrastrukturen, säger David Brown, chef för EC2 på AWS.

AWS uppger också att molnstöd för enheter med Apples nya M1-chip är på väg, med lansering planerad till 2021.

Johan Broman som är chef över AWS lösningsarkitekter i Norden säger i en kommentar till den här lanseringen:

– Miljoner Apple-utvecklare förlitar sig på Mac OS och dess verktyg, ramverk och API:er för att utveckla, bygga, testa och signera appar till Apples plattformar. Med Amazon EC2 Mac-instances gör AWS det möjligt att köra Mac OS-arbetsflöden on-demand för molnutveckling av Apple-applikationer för första gången.

– Kunder kan provisionera instanser på några minuter, vilket gör att de kan bygga kod för flera olika syften på ett kostnadseffektivt sätt, utan att behöva äga och driva sin egen hårdvara, och bara betala för vad de använder. Med EC2 Mac-instanser kan man skala upp Mac OS-kapaciteten under arbetstoppar och optimera totalkostnaderna. Tid och resurser som lades på att bygga och upprätthålla infrastrukturer on premise kan nu läggas på att bygga kreativa och användbara appar och spel.

Tjänsten finns till att börja med i fem regioner, däribland Europa (Irland).

Läs mer: Därför dumpar Apple Intel och satsar på egna processorer