Timeedit har utvecklat ett molnbaserat system för schemaläggning och resursplanering på universitet och högskolor. Bolaget har redan idag gjort avtryck i Norden, och med hjälp av sin nya ägare siktar man på en internationell expansion och på att bli en global ledare inom sin nisch.

– Higher Education är ett område där det finns stora möjligheter för ytterligare digitalisering och vi ser att Timeedit har mycket bra förutsättningar för att kunna bli globala marknadsledare inom sin nisch, säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Timeedit.

– Monterros expertis är att stötta nordiska SaaS-bolag att skala upp och expandera internationellt, och därför är vi glada över att bli del av Timeedits tillväxtresa. De är redan idag marknadsledande inom schemaläggning och resursplanering i Norden med ett fint varumärke, bra tillväxt och mycket nöjda kunder, så nu ska vi tillsammans ta nästa steg, både inom och utanför Europa.

Baserat i Göteborg

Timeedit har sitt huvudsäte i Göteborg, och bolagets plattform används av fler än 150 universitet och högskolor i Europa. Med hjälp av det svenska bolaget kan de hantera schemaläggning och resursplanering av lokaler, personal, kurser och tentor.

– Vi har sedan länge varit marknadsledande i Norden och är stolta över vår starka tillväxt tvärs Europa och framför allt i Benelux, där vi nu ser fram emot att få hjälpa universitet som U Gent, TU Eindhoven och Utrecht University att effektivisera sin schemaläggning och planering, säger Timeedits vd Johan Blomdahl, som välkomnar den nya ägaren.

– Vårt partnerskap med Monterro kommer vid helt rätt tidpunkt, vi har etablerat oss internationellt och nu är det dags att skala upp.

Hjälpt andra bolag

Sedan starten 2012 har Monterro hjälpt flera SaaS-bolag att utvecklas och växa internationellt, såsom Lime, Itello och Outpost24. Men man har även hjälpt andra mjukvarubolag som Pointsec, Episerver och Orc Software.

– Till skillnad från många andra investerare kan vi även bistå med strategiska vägval och operativ support. Vi har lång erfarenhet av att själva bygga SaaS-bolag och ta dem internationellt, vilket är något alla våra portföljbolag kan dra fördel av. Timeedit har en stark och ambitiös ledningsgrupp som vi verkligen ser fram emot att jobba med, säger Gustav Lagercrantz.

Läs också: Förre Oracle-vd:n tar över storsatsande svenska datacenterbolaget