I början av maj började Facebook presentera medlemmarna i sin nya självständiga tillsynsstyrelse. Nu har styrelsen, som ska hantera innehållsfrågor för Facebooks olika plattformar, valt ut sina sex första fall, rapporterar Reuters.

Fallen är följande:

En skärmdump på en serie Twitter-inlägg där Malaysias tidigare premiärminister, Mahathir Mohamad, säger att muslimer har rätt att utföra våld mot det franska folket på grund av "forna tiders massakrer".

En bild på ett avlidet barn tillsammans med kommenterar kring den kinesiska regeringens behandling av uigurer.

Ett inlägg som påstås visa historiska bilder på kyrkor i Baku i Azerbaijan med text som ska uttrycka förakt mot azerbajdzjaner och stöd för Armenien.

Instagram-bilder som visar kvinnliga bröstvårtor som användare i Brasilien postat för att skapa medvetenhet om symptom på bröstcancer.

Ett påstått citat från Nazitysklands propagandaminister Joseph Goebbels.

Samt ett inlägg som Facebook själva valt ut för granskning och som påstår att vissa droger kan bota covid-19 och som kritiserar den franska regeringens hantering av pandemin.

Samtliga fall är nu öppna för kommentarer från allmänheten under en vecka varefter en panel på fem styrelsemedlemmar kommer granska dem enskilt.

Facebooks tillsynsstyrelsen började ta emot fall redan i oktober 2019. Än så länge har de fått in över 20 000. Majoriteten ska ha att göra med olika typer av hets mot folkgrupp.

Enligt Facebook själva innehåller mellan 10 och 11 av 10 000 innehållsartiklar på sajten någon form av hets mot folkgrupp.

Läs också: Hård kritik mot Facebooks användning av AI