Microsoft fortsätter att utveckla kommunikationsapplikationen Teams och tillför nya funktioner i snabb takt. Företaget visar nu de nya funktionerna som kommer med en ny version tidigt nästa år.

Den kanske största nyheten är att Teams får en helt ny arbetsyta för hantering av röstsamtal, bland annat med en knappsats och funktioner för att hantera samtalshistorik, röstbrevlådor, kontakter och inställningar. För dem som spelar in samtal och lagrar dem i Stream, kommer samtalen även att kunna lagras i OneDrive eller SharePoint, skriver Bleeping Computer.

Säkrare använda i bilen

Utöver den nya arbetsytan införs en funktion som enligt Microsoft kommer göra det enklare (och säkrare) att använda Teams från bilen, bland annat kommer man att kunna styra Teams med bilens kontroller, och det kommer bli enklare att styra samtal med rösten, till exempel med Siri.

En annan ny funktion kommer bli en kontroll av inkommande samtal för att motverka spam-samtal, och på samma sätt kommer dina utgående samtal att testas så att de löper mindre risk att stoppas som spam på mottagarens sida.

Överföring av samtal mellan enheter

Användaren kommer även att kunna överföra pågående samtal mellan en dator och mobilen, och det kommer funktioner för att slå ihop samtal, och för att spara data på ställen med begränsad nätverksprestanda.

Läs också:
Därför kan megaaffären stärka både Salesforce och Slack i kampen mot Microsoft
Så ordnar du Teams-möten med personer utanför ditt företag