Som väntat går Salesforce nu ut med att de köper upp collaboration-bolaget Slack. Prislappen är en av de högsta i mjukvaruhistorien. 27 miljarder dollar motsvarar 230 miljarder kronor, ungefär lika mycket som Microsoft fick betala när de köpte Linkedin 2016.

Salesforces vd Marc Benioff säger i ett pressmeddelande att ”kombinera Slack med Salesforce Customer 360 kommer att bli transformativt för både kunder och branschen”.

Tillsammans ska de ”skapa operativsystemet för nya sätt att arbeta, som ska göra det enklare att växa och lyckas i den helt digitala världen”.

Fantastiskt ekosystem

– Stewart (Butterfield) och hans team har byggt en av de mest älskade plattformarna i enterprisemjukvaru-historien med ett fantastiskt ekosystem runt omkring det.

– Det är en ”match made in heaven”. Tillsammans ska Salesforce och Slack skapa framtidens enterprise-mjukvara och förändra sättet alla arbetar på i den här helt digitala arbeta-hemifrån-världen.

Slacks vd Stewart Butterfield säger i en kommentar:
– Salesforce startade molnrevolutionen och två decennier senare så utnyttjar vi fortfarande alla möjligheter det innebär för att förändra sättet vi arbetar på.

– Då mjukvara spelar en allt mer kritisk roll i varje organisations prestationer har vi samma vision om minskad komplexitet, ökad kraft och flexibilitet och i slutändan en större grad av anpassning och agilitet i organisationen. Personligen tycker jag att detta är den mest strategiska kombinationen i mjukvarans historia, och jag kan inte vänta med att komma igång.

Stora konkurrensfördelar

Att få Salesforce som ägare kan stärka Slack i deras konkurrens med Microsoft Teams. Microsoft har stora konkurrensfördelar i den kampen i och med att den fungerar som en del i den stora molnbaserade Office-plattformen 365.

– Ur Slacks perspektiv är det klart att de står inför en väldigt svår utmaning från Microsoft och att de kan dra nytta av att vara en del i en större enhet, säger Raul Castanon, senioranalytiker på 451 Research till Computerworld. .

Slack behöver också hitta nya sätt att öka sin marknadsräckvidd och öka produktutvecklingen, och att göra det på egen hand kan bli svårt.

Läs mer: Därför kan megaaffären stärka både Salesforce och Slack i kampen mot Microsoft