För ett drygt år sedan slogs de båda affärssystemkonsulterna Absalon och Dynavigate ihop, och verkar numera under namnet Absfront. Nu utökar det Skånebaserade bolaget sin verksamhet med ett kontor i Göteborg.

Det CRM-inriktade Absfront har ett nära samarbete med Microsoft och ser en stor tillväxt på sin marknad när företag vill ha lösningar för mobilitet, molnlösningar, digital marknadsföring och affärsanalys.

Kunderna kör molnlösningar

– Vi har under 2020 inte märkt av pandemin på ett negativt sätt. Då huvuddelen av våra kunder kör sina lösningar i molnet har vi kunnat fortsätta att vidareutveckla dessa under året som gått. Det är många som använt tiden till att skapa lösningar för att bygga ut sina digitala relationer där Absfront är relativt unika i att erbjuda integrerade lösningar, säger Absfronts vd Sebastian Merlöv.

Det nya kontoret i Göteborg kommer enligt planen att vara igång i början av 2021, och hittills har två nyckelpersoner rekryterats. Nytt blir det även hemma i Malmö, där man snart ska flytta in i nya lokaler.

– Genom ett tydligt fokus på Microsoft Dynamics 365 har vi både kunnat rekrytera rätt människor nu när vi expanderar men också hitta tydliga samarbeten med andra it-företag i regionen som saknar denna kompetens, säger Peter Gynnerstedt, vice vd på Absfront.

Läs också: Blåkläder automatiserar med DXC-bolaget