Konsultbolaget Ateles Consulting har specialiserat sig inom e-handelslösningar och därikring relaterade tjänster. Bolaget har kontor i Stockholm, Linköping och Oslo med runt 50 medarbetare, och omsättningen under 2019 låg runt 77 miljoner kronor. Bland kunderna finns varumärken som Boots, Kinto, Maxbo och Holistic.

CAG betalar 46,7 miljoner kronor för Ateles och förvärvet träder i kraft vid årsskiftet.

– Ateles är en ledande spelare på den växande marknaden för e-handelslösningar. Inte minst detta år har visat betydelsen för kommersiella verksamheter att utveckla digital handel. Ateles har ett komplett erbjudande inom e-commerce och kontinuerlig optimering av customer experience vilket vi ser som en styrka. Ateles kompletterar vår nuvarande verksamhet väl både tekniskt och affärsmässigt och ger oss en plattform för att växa vidare ifrån, säger CAG:s vd Åsa Landén Ericsson.

– Med CAG som kunnig ägare kommer Ateles erbjudande och leverans att förstärkas ytterligare. CAG har en offensiv plan för Ateles vilket ger oss möjlighet att med full kraft fokusera på att uppfylla vår vision om att bli Nordens bästa leverantör inom digital handel, säger Ateles vd Lars Strand.

Läs också: Här är e-handlarna som inte skyddar kunderna mot nätfiske