Vi har tidigare skrivit om Compodiums explosionsartade utveckling i år. Bolaget, som är en pionjär på den svenska marknaden för videokonferenssystem, där man alltid fokuserat på att ha höga krav på säkerhet och integritet, har sedan dess tagit hem ett helt koppel med nya kunder.

Framfarten har inte minst skett bland landets kommuner, men även hos regioner. Videomöteslösningen Vidicue ska levereras till ytterligare 20 offentliga kunder. De nya avtalet har tecknats via Compodiums strategiska partnertrio Inera, Atea och Secure Appbox under fjärde kvartalet.

För politiska möten

Produkten kommer till exempel att användas inom kommunernas verksamhetsområden, som äldreomsorg, vårdomsorg och individ- och familjeomsorg men även för politiska möten.

Region Uppsala, som nyligen tecknat avtal, använder videoplattformen på många håll. Det kan exempelvis vara möten inom psykiatri, logopedi, barnmorskemottagning, funktionshinder och folktandvården, men den kan även användas i samverkan mellan regioner och kommuner.

– Redan innan Covid-19 såg vi ett markant ökat intresse för vår lösning från kommuner och regioner, men pandemin har förstås drivit på efterfrågan ytterligare, säger Compodiums vd Charlotte Berg.

Utöver Region Uppsala har man en hel del kommuner som nu använder Compodiums produkter. De kommunerna är Alingsås, Ekerö, Eslöv, Hultsfred, Järfälla, Kalmar, Kungsbacka, Kungälv, Lindesberg, Ludvika, Mölndal, Nyköping, Nynäshamn, Strängnäs, Sundbyberg, Vallentuna, Värmdö, Västervik och Östersund.

Efterfrågan även efter pandemin

– Många fler än tidigare använder digitala möten och jag är övertygad om att efterfrågan kommer att finnas kvar även efter pandemin. Förutom nya kunder utökar våra befintliga kunder användningen och skalar upp tjänsten med fler mötesrum. Vårt partnernätverk är drivkraften till att så många nu inser vikten av säkra videomöteslösningar där känslig information behandlas och våra partners är mycket viktiga för oss för att kunna hantera det stora intresset för Vidicue, säger Charlotte Berg.

Läs också: Tryckvågen från videoexplosionen drar svensk streamingpionjär mot Europa