Iver har tagit hem en ny kund i Rexel, en energiteknikkoncern med verksamhet i 27 länder på fyra kontinenter. Avtalet sträcker sig över tre år och beräknas vara värt drygt 12 miljoner kronor.

Uppdraget för Iver blir att leverera it-drifttjänster. I Sverige har Rexel över 800 medarbetare och driver butikskedjorna Selga och Storel, som finns på 60 platser. Iver ska hantera it-infrastrukturen, applikationsdrift samt arbetsplats- och servicedesktjänster.

– Helhetsansvar och ett dedikerat team hos leverantören i kombination med stor erfarenhet med best practice har varit viktigt för oss i vår upphandling av it-drifttjänster. Vi förväntar oss att Iver tar ett helhetsansvar för hela tjänsteleveransen bland annat genom en hög grad av proaktivitet. För oss är det också viktigt att vi kan dra nytta av Ivers storlek och samlade kompetens inom bland annat standardprocesser och best practice, samtidigt som vi har tillgång till ett eget, dedikerat kundteam. Vi ser nu med tillförsikt fram emot uppstart, säger Niklas Grünbaum, cio på Rexel, som har en målsättning att bli Sveriges modernaste energiteknikdistributör.

– Vi på Iver är förstås väldigt glada och stolta över att få förtroendet att leverera våra tjänster till Rexel. Rexel har under upphandlingen haft ett stor fokus på att hitta en modern och driftsäker tjänsteleverans som inte bara lever upp till Rexels nuvarande och framtida behov men som också bidrar till högre kostnadseffektivitet och kontroll. Nu ska vi, genom ett nära samarbete och stor verksamhetsförståelse, säkerställa att vår leverans skapar så bra förutsättningar som möjligt för Rexels fortsatta innovation och tillväxt, säger Johan Wilhelmsson, regionchef på Iver.

Läs också: Hotellkedja flyttar in hos Iver