Nordcloud har huvudkontor i Helsingfors, men de finns på tio europeiska marknader och har även en betydande närvaro i Sverige.

Nordcloud är inriktade på att implementera molnlösningar och är ett av få företag som är certifierade på alla de största plattformarna: Amazon Web Services, Microsofts Azure och Google Cloud.

Därmed är förvärvet ett sätt för IBM att snabba på utvecklingen mot det hybrida molnet, alltså att organisationer använder sig av flera olika molnlösningar.

– Våra kunder har i allt högre grad en helhetssyn på applikationsmodernisering, vilket gör att de kan verka i både traditionella it-miljöer och i privata och publika moln, säger John Granger, som är COO för IBMs globala tjänster.

Ger djup expertis

– Att IBM förvärvar Nordcloud ger oss den djupa expertis som driver kunders digitala transformation, och det stödjer också framtida övergångar till IBM:s hybrida molnplattform.

Även från Nordclouds sida är förhoppningarna på affären stor.

– IBMs hybrida molnstrategi passar väldigt bra med vårt sätt att hjälpa kunder att migrera till och arbeta med molnet, säger Fernando Herrera, styrelseordförande i Nordcloud.

– Som erfaren partner i dagens molnekosystem arbetar vi med alla publika molnleverantörer över hela Europa, och jag är väldigt glad över att få omfamna IBM:s öppna förhållningssätt till innovation och hjälpa till att öka deras globala avtryck.

Affären väntas bli klar redan första kvartalet nästa år. Hur mycket den är värd avslöjas inte.

Läs mer: Nya tider på IBM – därför konsolideras it-jättens partnerled