I stället kommer Waymo att hålla sig till begreppet ”autonoma” fordon och ”fullt automatiserad körning” och de påstår att det kan rädda liv.

Det skriver Washington Post och hänvisar till ett blogginlägg från Waymo, där de skriver att de tror att detta ska leda till att man ”skiljer den helt autonoma tekniken som Waymo utvecklar från den förarassistensteknik (ibland felaktigt kallad självkörande teknik) som kräver översyn från licensierade mänskliga förare för säker drift”.

Waymo nämner inte några särskilda konkurrenter men det här utspelet kommer bara några månader efter att Tesla släppte en programuppdatering som de kallar ”Full Self-Driving”. En branschorganisation som Waymo ingår i kritiserade detta och menar att bilarna inte är helt autonoma eftersom de kräver en mänsklig förare.

”Tyvärr ser vi att vissa fordonstillverkare använder termen ’självkörning’ på ett felaktigt sätt, vilket ger konsumenter och allmänhet ett felaktigt intryck av kapaciteten hos förassistens (inte helt autonom) teknik”, skriver de.

”Det felaktiga intrycket kan leda till att någon omedvetet tar risker (som att ta händerna från ratten) som kan äventyra inte bara deras egen säkerhet utan säkerheten för människorna omkring dem”.

Läs mer: Volvo ska använda Waymos självkörningsteknik för taxitjänst